Mikrogrönt

Mikrogrönt är grönsaksskott som skördas vid tiden de fått sitt första bladpar. Inomhusodlat mikrogrönt, kallas även mikroörter, primörblad eller på engelska microgreens,  är en het trend i USA. Det börjar  även bli mer och mer vanligt här i Sverige.

De har en mycket hög koncentration näringsämnen och är dessutom både smakrika och dekorativa. De färglada och delikata späda skotten ger tillgång till vitaminer och blad året runt.

Bladen kan användas till garnering, i sallader, smoothies, soppor och som tillbehör. 

Odlagrönt odlar olika sorter mikrogrönt i Älvsjö. Skotten kommer från obetat frö är odlade utan jord i hampamatta och vattnade underifrån med dricksvatten. Genom odling i hampamatta undviks spill av jord/kokosfiber.

Produkterna levereras på två sätt:

  • Skördade
    I 50g askar eller i påsar vid större mängd. De håller sig i minst en vecka i kylskåpet. 
  • Växande i lådor (37,5x23cm)
    Om de placeras ljust i rumstemperatur och vattnas håller de sig i ca en vecka och kan användas färska.

Försäljning sker för närvarande via Rekoring Älvsö och Liljeholmen samt till restauranter. Beställ gärna via Local Food nodes: https://localfoodnodes.org/en/node/reko-stockholm-alvsjo eller https://localfoodnodes.org/en/node/liljeholmen 

eller via kontaktformuläret

Produkter (fler finns på förfrågan)

Rädisa Rambo
Mycket hög andel plantor som är färgade mörkt röda med stark smak av rädisa.

Rädisa Daikon
Vackra skott av vit radisa med gröna blad och vit stam med stark smak av rädisa.

Rädisa Red Coral
Vackra skott med klara gröna blad och lysande rosa stam med stark smak av rädisa.Red Coral

Amarant Dea
Små mörkröda, ovala blad med mild och behaglig smak.

Broccoli Raab
Små gröna blad med relativt mild kålsmak.

Kålrabbi Delicacy Purple
Krafigt rödlila stjälkar och mörkgröna blad med god kålsmak.

Stäng meny